Bara några timmar på den sista dagen på 2008!

Jaha då var sista dagen för 2008 kommen och nu är det bara några timmar kvar tills det nya året ringas in.
Satt och funderade innan på hur 2008 har varit för mig, när detta året påbörjades trodde jag aldrig att jag skulle gå igenom så mycket svårigheter som jag har gjort men det är sånt man aldrig får veta. Nu kan man bara hoppas på att nästa år blir så mycket bättre än vad det var detta året.
Vid den här tiden från förra året satt jag och mamma och firade nyår ihop vilket var väldigt mysigt, vi satt och åt ostbricka och drack lite till det, för våran del var det läsk, mamma fick inte dricka alkohol på grund av sina mediciner som hon hade men det var inget hon brydde sig om alls. Mamma var då dålig men inte så jätte farligt ändå, hon höll då på med sina cellgifter, visst hon var väldigt trött och vilade väldigt mycket men det var inget märkvärdigt tyckte man då, det var ju bieffekterna från strålbehandlingen och cellgifterna och alla mediciner som hon tog då. Men inte visste vi då att det skulle bli mammas sista nyår som hon fick fira. Vi hade inte ens dem tankarna bara vad jag kan minnas. Vi trodde stenhårt att mamma skulle fixa det. Men tyvärr blev det inte så.

Nu sitter jag här själv och firar nyår, hade egentligen tanken på att fira med en kompis men som min situation är just nu så går det inte. Får inte anstränga mig med det såret jag har och jag får inte dricka nåt på grund av den starka medicinen som jag tar. Men det gör mig inget alls, skönt och vara hemma och inte ha nåt planerat alls. Men det trista är bara är att jag sitter själv, hade varit mysigt med sällskap. Men förhoppningsvis nästa år så har jag kanske någon att fira nyår ihop med och det ser jag väldigt fram emot till.

Ska äta lite gott tänkte jag, en bit kött med potatis och kall sås till det blir det vilket jag tycker är väldigt gott. Sen senare ska jag festa lite på chokladdoppade jordgubbar =)

Men nu ska jag ta och göra vid maten för nu känner jag att magen kurrar på som bara den så jag får väl sätta fart!

Ha ett Gott Nytt År alla och hoppas ni får ett bra år!

/Johanna

Otur som bara den!

Har haft otur nu i en hel vecka nu och det är riktigt surt för mig. I torsdags förra veckan gick jag och trillade och landade med mitt ansikte rätt i asfaltet. Slog näsan och tänderna rätt rejält. Åkte till akuten så fort min bror hämtade mig. Dem på akuten kunde inte se nåt just då men jag fick en remiss till röntgen för att röntga ansiktsskelettet.
Dagen efter på sjukhuset så röntgade dem mig och jag var där säkert nästan i fyra timmar på förmiddagen. Men fick till slut veta att jag har brutit en liten del av näsan. Kul! Men dem kunde inte göra så mycket utan det skulle få läka av sig självt och så fick jag ta alvedon mot smärtan, hade ju grymt ont efter den smällen och har fortfarande än men inte lika mycket dock. Men var det nåt så var det bara och ringa och säga ifrån att det var inte bra. Sen på eftermiddagen skulle jag åka till tandläkaren i Lagan och kolla mina tänder. Väl där så visar det sig att bitar av mina framtänder hade åkt av och plus att dem var lösa. Övre käken hade fått mest stryk. Så nu har jag fått strikta order från tandläkaren. Får inte äta något hårt nu på 14 dagar utan bara mjuka saker och som jag helst ska dela i mindre bitar. Sen får jag inte borsta övre käken på en vecka nu utan nu får jag bara skölja munnen med ett speciellt munskölj. Men jag får borsta nedre käken precis som vanligt. Men det kommer bli segt till jul, kommer bli väldigt intressant det här. Men det ska nog gå bra ändå =)

Sen har mitt operationssår spruckit upp, så väldigt kul *not* så då vart det bara att dra sig iväg till jourakuten åter igen då men det visade sig att det hade inte spruckit så mycket alls faktiskt och det var skönt och veta =) Men ska ta och gå till vårdcentralen nu varannan dag nu och lägga om.

Aja skriver mer en annan dag, ska fortsätta med städningen. Kram på er! 

Ett himla bra tag sen var det allt!

Jag har inte uppdaterat på ett tag och har inte haft lust eller tid till det heller men mycket har hänt sen sist.

1. Det har blivit mycket mer jobb nu på hemtjänsten plus att det har blivit mycket mer effektivare med det nya systemet som har kommit till. Då undrar ni säkert vad det nya systemet är för nåt då ? Jo det ska jag förklara. Istället för att de ringer till mig och undrar om jag kan jobba som de har gjort innan så kan man nu gå in på hemsidan och anmäla sin tillgänglighet, alltså när man vill och kan jobba. Där dem på bemanningen ser att jag kan jobba så bokar dem ett pass till mig där jag ska jobba en viss dag så skickar dem ett sms till mig och talar om att de har bokat in ett pass till mig för en viss dag. Mycket effektivt och göra så och det har funkat mycket bra att göra så. Det enda jag stör mig på att man inte får veta åt vem man ska jobba för den dagen, det står det inte i smset utan det får man ta när man väl kommer dit. Och på morgonen på jobbet är oftast väldigt rörigt och stressigt och man väntar på att få komma ut och hjälpa de äldre.

2. Det har tagit slut mellan mig och Andreas, eller snarare det var han som gjorde slut. Han tyckte tydligen inte det var värt och satsa på mig längre. Men men, hans förlust och inte min. Enligt min mening har han förlorat en fin tjej. Men missar man ett tåg så finns det fler tåg sägs det ju =).

3. Var på mammas grav på alla helgona helgen. Jag, lillebror och syster var där och lade en krans och tände en lykta på hennes grav. Det blev väldigt fint faktiskt och fick chansen att samla tankarna lite och tänka på mamma lite. Jag och bror stod och pratade lite om det glada minnena vi fick ha med henne. Sorgen känns lättare och hantera när man får fokusera på glada tingen man hade med henne. Men det känns fortfarande tomt efter henne och jag saknar henne så himla mycket. Det känns jätte konstigt att inte ha henne här längre och nu får man verkligen försöka klara sig själv hur svårt det än må vara. Men som tur är har man sina syskon som kan ställa upp om man tycker nåt är svårt eller om det är bara nåt man undrar över eller bara för att prata bort en stund. Det som är jobbigast just nu med detta är att julen på ingång och det känns inte lika kul längre med julen med tanke på att det var mammas favorit högtid på hela året. Men jag försöker ändå hålla humöret uppe och ändå försöka för det hade mamma velat och det vet jag. Min bror kom nu i förra veckan och ville att jag skulle komma igång och baka lite så vi kunde adventsfika lite för det gjorde alltid mamma. Så vi försökte göra det lite grann för som sagt för det hade mamma velat att vi hade gjort. Sen var det det som min bror sa med att när mamma gjorde iordning inför julen så var det så mysigt och roligt när julen var på gång men det känns inte som samma sak längre när inte mamma finns här. Men vi ska göra så gott vi kan, det lovar vi dig mamma! Vi vet att du finns runtomkring oss hela tiden och du finns i våra hjärtan!

4. Har gått klart hos psykologen nu och jag mår faktiskt mycket bättre nu än vad jag gjorde för några månader sen. Då mådde jag verkligen inte bra och jag häll ju på och gå in i väggen på grund av att jag mådde så dåligt som jag gjorde då men nu mår jag bättre, inte helt hundra kanske men är på väg att bli bättre =). Håller på och kämpar med att tänka positivt om saker ting och inte bara kring mamma utan allt annat runtomkring mig.

5. Har börjat gå till en dietist nu. Ska ge mig fan på att gå ner i vikt nu och måste få hjälp med maten för det är det som är felet för mig just nu och jag hoppas jag får bukt på det, vill må bättre fysiskt sett också och inte bara psykist.

6. Sen har två av mina syskon fyllt år med. Syster fyllde år 22 nov och min lillebror fyllde 23 nov. Så den helgen åkte jag och lillebror till syster och skulle fira de två i samma veva. Allt var super trevligt och syster hade ju en massa gäster där också. Syster fyllde 35 nu, hon börjar bli gammal nu, hehe. Sen fyllde lillebror dagen efter och han vart 20 år gammal och stolt är han över det med men han kommer alltid vara liten i mina ögon oavsett vilken ålder han har och det vet han om att jag tycker så, så det så, haha.

Det var väl inte så mycket mer än så jag hade och berätta om. Får se när det blir nästa gång jag skriver, det får bli när jag har tid, lust och ork till det. Det är inte alltid man har något att skriva om.

Ha det så bra alla till nästa gång!

/Johanna


RSS 2.0